Објави

Соопштение

Почитувани, Сите излагачи кои се пријавиле или планираат да земат учество на светската изложба во Мадрид, да се јават во канцеларијата на КСМ, како би ја знаеле бројката на заинтересирани излагачи како и заради можен организиран превоз за изложбата. Поздрав Канцеларија на КСМ

повеќе...

Важно !

Почитувани, Сите заинтересирани сопственици чии кучиња станале шампиони во 2019 год. можат да аплицираат (најдоцна до 25.01.2020 год, после овој рок нема да се примаат документи), а за тоа се потребни следните документи: – Копија од шампионат (Национален млад и Национален зрел) – Копија од оценски листи, […]

повеќе...

Важно !

Почитувани, За време на новогодишните и божиќни празници, канцеларијата на КСМ нема да работи од 01.01.2020 год – 08.01.2020 год.

повеќе...

Одлука

Одлука на СС при КСМ донесена на 26.12.2019 год Сите кинолошки судии и приправници треба да уплатат чланарина со износ од 3000,00 денари, најдоцна до 31.01.2020 година. Уплатите после овој рок нема да се прифаќаат, а со тоа, кинолошките кадри ги губат сите права да бидат делегати, […]

повеќе...

Дисциплински мерки

Лицето Слободан Милошевски од Скопје, е суспендирано во период од 10 години почнувајќи од 15.07.2019 до 15.07.2029 година како: – Меѓународен и Национален кинолошки судија – суспендиран од сите кинолошки активности и учество во кинологијата како член, одгледувач, изложувач и водич на кучиња на кинолошки манифестации во […]

повеќе...

Важно!!

Почитувани, се известуваат сопствениците на кучиња кои се пријавуваат за изложби, задолжително да имаат пасош со соодветна вакцинација и микрочип. КСМ не носи одговорност за можни последици.

повеќе...

Согласност за користење на лични податоци

Почитувани, Се известуваат меѓународните (интернаионални) кинолошки судии дека од директориумот на FCI привремено е тргната листата на судии, а во склад со европското законодавство ‘’општи пропси за заштита на податоци’’. Поради тоа, се молат меѓународните судии на КСМ, кои сакаат да бидат повторно на страницата , да […]

повеќе...

Одлука

На ден 15.07.2019 година Извршниот одбор на КСМ ја потврди првостепената Одлука на Дисциплинскиот суд, со која се казнува Слободан Милошевски со дисциплинска мерка забрана за судење во рок од 10 години и се исклучува од учество во кинологијата за период од 10 години. Со Почит Кинолошки […]

повеќе...

Известување

Почитувани, Ве известуваме дека согласно нашите предлози кои се прифатени од страна на хрватскиот и српскиот кинолошки сојуз, цената за излагачите од Хрватска и Србија на нашите меѓународните изложби е иста како и за домашни излагачи, согласно тоа и цената за нашите излагачи на меѓународните изложби во […]

повеќе...

Вонредно оценување

Почитувани, На состанокот одржан на ден 28.06.2019 год. Извршниот одбор на КСМ ja донесе следнaвa Одлукa: Износот за вонредно оценување кој што ќе се уплаќа на сметката на КСМ, ќе изнесува 3000,00 ден, од кои, 1000,00 ден се наменети за КСМ, а 2000,00 ден. за судијата. Секој […]

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com