Објави

Критериум по кој ќе се доделува финансиска помош на излагачи кои ќе одат на светска, европска и на други значајни клубски изложби за поединечни раси

Критериум по кој ќе се доделува финансиска помош на излагачи кои ќе одат на светска, европска и на други значајни клубски изложби за поединечни раси, со износ од 18000,00 денари по излагач која ќе биде исплаќана на крај од тековната година: Покрај приложените документи за учество на […]

повеќе...

Критериум за учество на шоу на Шампиони

Критериум за учество на шоу на Шампиони: Бодувањето ќе се врши согласно донесената бодовна листа од страна на Стручниот совет на КСМ, а акцентот е ставен на резултати од македонски изложби, како и оние од светска, европска и на значајни клубски изложби за поединечни раси. КСМ

повеќе...

Известување за организатори на меѓународни изложби на кучиња

Почитувани организатори на меѓународни изложби на кучиња – CACIB , Врз основа на одлуката на Меѓународната кинолошка федерација – FCI, ве известуваме дека покрај официјалниот извештај што ни го доставувате со доделените титули CACIB и RCACIB, должни сте да ни го доставите и официјалниот извештај со стекнатите […]

повеќе...

Известување

Почитувани, Согласно одлуката донесена на последниот состанок на СС, за одржување на еднодневен кинолошки семинар, ви ги испраќаме темите кои ќе бидат презентирани на истиот: 1. Кинолошка проценка и опис на главата кај кучињата – Проф. др. Панче Дамески, ДВМ 2. Пристап и методика на судење на […]

повеќе...

Известување

Потсетување до сите кинолошки судии и приправници, Годишната судиска и приправничка чланарина со износ од 3000,00 денари, да се уплати најдоцна до 31.01.2024 година. Уплатите после овој рок нема да се прифаќаат, а со тоа, кинолошките кадри ги губат сите права да бидат делегати, да оценуваат, стажираат, […]

повеќе...

Известување

Почитувани, Ве известуваме дека во месец декември, ќе се изврши избор на најрофејно зрело и младо куче на Македонија и најтрофејно куче од автохтоните раси. На конкурсот можат да се пријават кучиња и нивни сопственици исклучиво од Македонија. Заинтересираните одгледувачи / сопственици потребно е електронски да поднесат […]

повеќе...

Известување

Почитувани, По повод Специјализираната изложба за расата Шарпланинец “Меморијал Владимир Крстевски” , на 11.11.2023 (сабота), во Куманово, по завршување на кинолошките испити, во 17:00 часот (во салата над ресторан Кобра), ќе биде одржано едукативно предавање на тема Шарпланинец. Предавањето насловено: “Шарпланинец – Историја Стандард Анатомија и Реалност” […]

повеќе...

Известување

Согласно со Правилникот за Стручна работа ”женката смее да има едно легло во период од 12 месеци, со исклучок со одобрение на СС ” Затоа уште еднаш ве информираме за Одлуката донесена од ИО, а по препорака на СС при КСМ со која: Се одредува цена за […]

повеќе...

Известување

Ве известуваме дека СС при КСМ има донесено Одлука дека добиените оцени на ревијалните изложби се времени, слично на вонредното оценување, истите имаат важност од 6 месеци.

повеќе...

Известување

Почитувани, СС при КСМ го одреди првиот термин за полагање на испит за кинолошки судии и приправници. Испитот ќе се одржи на 10 и 11.06.2023 год, за местото на настанот дополнително ќе бидете известени. Кандидатите можат да се пријават за полагање на кинолошки испит согласно Правилникот за […]

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com