Archive for октомври 2023

Известување

Почитувани, По повод Специјализираната изложба за расата Шарпланинец “Меморијал Владимир Крстевски” , на 11.11.2023 (сабота), во Куманово, по завршување на кинолошките испити, во 17:00 часот (во салата над ресторан Кобра), ќе биде одржано едукативно предавање на тема Шарпланинец. Предавањето насловено: “Шарпланинец – Историја Стандард Анатомија и Реалност” […]

повеќе...

Известување

Согласно со Правилникот за Стручна работа ”женката смее да има едно легло во период од 12 месеци, со исклучок со одобрение на СС ” Затоа уште еднаш ве информираме за Одлуката донесена од ИО, а по препорака на СС при КСМ со која: Се одредува цена за […]

повеќе...

Известување

Ве известуваме дека СС при КСМ има донесено Одлука дека добиените оцени на ревијалните изложби се времени, слично на вонредното оценување, истите имаат важност од 6 месеци.

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com