Објави

Известување

Заради користење на денови од годишен одмор на вработената во канцеларијата на КСМ, канцеларијата нема да работи во период од 30.06.2021 – 12.07.2021.

повеќе...

Известување

Се известува лицето Гоце Цветковски од Скопје, одгледувач на легло бр. 322 , заведено во КСМ 2018 год. од расата Американски Стафордски Териер, а преку кинолошкото друштво Ново Лисиче кој јавно ги продава своите родовници на веб страница за електронско огласување, ДА СЕ ЈАВИ во канцеларијата на […]

повеќе...

Известување

На одржаното редовно годишо Собрание на КСМ, одржано на 11.03.2021 год. во Прилеп, на кое присуствуваа 30 КК/КД, 65 делегати на КК/КД (од вкупно 86) и 7 членови на ИО со право на глас, истите ги усвоија: Усвоен е извештај за работа на КСМ за 2020 год […]

повеќе...

Известување

Сите сопственици на одгледувачници, да ги ажурираат своите податоци – да го пополнат формуларот (во прилог), најдоцна до 31.12.2020. Податоците ќе бидат објавени на новата веб страница. Ажурирање на податоци за регистрирани одгледувачници nov Attachments Ажурирање на податоци за регистрирани одгледувачници nov (206 kB)

повеќе...

Почитувани излагачи, Пријавувањето за изложбата ЦАЦИБ Охрид, се врши преку официјалната веб страница на КСМ https://ksm.org.mk/?page_id=150&lang=en Доколку во рок од 24 часа не добиете повратен одговор дека Вашата пријава е примена, обратете се на нашиот официјален e -mail: karmkd@gmail.com

повеќе...

ПАРЕЊЕ ВО СРОДСТВО

ПАРЕЊЕ ВО СРОДСТВО Барање за парење во сродство се поднесува пред планираното парење. Според член 7 од Правилникот за стручна работа, во делот ‘’Одгледување на расни кучиња’’ е наведено: Парењето во сродство до трето колено начелно не е дозволено. Може да се дозволи исклучиво во рамките на […]

повеќе...

Одлука за вонредно оценување

Ве известуваме дека согласно Одлуката на ИО, со која од 01.09.2019 година се воведени нови листи за вонредно оценување, со што старите вонредни оценувања повеќе не важат, КСМ со цел да им излезе во пресрет на сите сопственици на кучиња кои имаат стари вонредни оценски листи и […]

повеќе...

Одлука за задолжително мерење на кучиња од расата Германски шпиц и Пудла

Почитувани, СС при КСМ донесе Одлука за задолжително мерење на кучиња од расата Германски шпиц – 5 ФЦИ група и Пудла – 9 ФЦИ група, како на вонредни оценувања, така и на организирани изложби. Најголем број од експорт родовниците од повеќето држави, а пред се од КС […]

повеќе...

Известување

Почитувани, Во прилог ви го проследуваме дописот од Претседателот на СС, Перо Божиновски. Azuriranje na podatoci za Odgleduvacnici Attachments Azuriranje na podatoci za Odgleduvacnici (136 kB)

повеќе...

Известување

Поради моменталната ситуација и препораките од владата, канцеларијата на КСМ ќе работи само во определените денови за прием на странки вторник и четврток, со тоа што нема да се работи со странките, туку приемот на документите ќе оди по пошта.

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com