Archive for март 2013

Eukanuba World Challenge 2013- Eвропски квалификации

Секоја година реномираната компанија P&G (Procter & Gamble) каде спаѓа и брендот Еукануба  организира кинолошка манифестација  Eukanuba World Challenge. Манифестацијата  се одржува во месец Декември  во САД, Орландо-Флорида (14 и 15 декември). Организациониот комитет на оваа манифестација  достави допис до претседатолот на Кинолошкиот сојуз на Република Македонија, […]

повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

*Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија донесе одлука со која се наложува: Сопствениците на кучињата кои сакаат да добијат сертификат за НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОН ВО УБАВИНА НА МАКЕДОНИЈА (CH MKD) мора да освојат најмалку две КАНДИДАТУРИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОН (CAC) НА МАКЕДОНИЈА. *Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија донесе одлука […]

повеќе...

Кинолошки викенд во Гевгелија

Кинолошки викенд во Гевгелија

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија во соработка со Кинолошкото друштво Кожуф од Гевгелија ве покануваат на 2 меѓународни изложби (CACIB) на терените на Негорски Бањи на 06 и 07 април 2013 година. Последен рок за пријавување: 01.04.2013!!! Attachments Информации за цени (41 kB)Информации за судии (2 MB)

повеќе...

24.02.2013

24.02.2013

На 24.02.2013 година во Крушево во хотелот Монтана, а во организација на Кинолошки Сојуз на Република Македонија, се одржа СОВЕТУВАЊЕ ЗА ШАРПЛАНИНЕЦОТ. На овој стручен собир беа присутни над 60 учесници-познавачи и љубители на оваа наша раса на кучиња од сите краеви на Македонија. Советувањето го отвори […]

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com