Изложби

Кинолошки манифестации во Р.Македонија во 2024та година

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија ги известува сите излагачи кои имаат пријавено кучиња за престојните изложби:

Доколку кучето ви е пријавено на изложбата и е впишано во каталогот сте должни да го платите целиот износ на пријавата за кучето и во случај кучето да не присуствува на изложбата.

Доколку уплатата за пријавата не ја извршите во рок од 10 дена по одржувањето на изложбата, Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е должен да ја извести Светската Кинолошка Федерација – FCI. Известувањето на FCI, повлекува забрана за излагање на кучиња од сопствениците кои ги немаат подмирено своите трошоци.

Оваа објава се однесува за пријавување на кучиња на секоја изложба во календарската 2024 година.

Вид на изложба

Дата на одржување

Организатор и место на одржување

Пријава / Entry

‘’Skopje Challenge” CAC & 3xCACIB

V Macedonian Dobermann Sieger

02-04.02.2024

Кинолошки Сојуз на РМ
Дoберман клуб на Македонија

Скопје

Online Entry Open

”Spring Cup” CAC & 2xCACIB

Speciality Show for AST

16-17.03.2024

КД Прилеп
Кинолошки Сојуз на РМ
АСТ клуб

Прилеп

Online Entry Pending

2xCAC

06-07.04.2024

КД Балтепе

Тетово

Online Entry Closed

 

Специјализирана изложба за расата Македонски паничар

07.04.2024

КК за расата Македонски паничар

Скопје

Online Entry Closed

 

Скопје ‘’Marshal Cup”
CAC & 3xCACIB

Специјализирана изложба за расата Караман

Специјализирана изложба за ловни раси

Државна и Светска изложба за расата Шарпланинец

03-05.05.2024

Кинолошки Сојуз на РМ

Скопје

Online Entry Closed

CAC & 2xCACIB

Специјализирана изложба за расата Доберман

Специјализирана изложба за расата Кане Корсо

Специјализирана изложба за расата Француски булдог

25-26.05.2024

КД Кожуф

Кинолошки Сојуз на РМ

Дoберман клуб на Македонија

Национален Кане Корсо клуб

Гевгелија

Online Entry Closed

2xCAC

15-16.06.2024

КД Црн Дрим

Струга

Online Entry Closed

CAC

06.07.2024

КД Охрид

Охрид

Online Entry Closed

2xCACIB

03-04.08.2024

КД Скардус

Маврово

Online Entry Closed

4xCACIB Ohrid Pearls

28-31.08.2024

Кинолошки Сојуз на РМ

Охрид

Online Entry Closed

CACIB

Специјализирана изложба за
расата Кавкаски овчар

21.09.2024

КД Кинолог

КК за Кавкаски овчар

Куманово

Online Entry Closed

2xCAC

07-08.09.2024

КД 7 Септември

Кавадарци

Online Entry Closed

CAC

22.09.2024

КД Балканец

Свети Николе

Online Entry Closed

2xCAC & Специјализирана изложба за расата
Германски шпиц

12-13.10.2024

КД Поларис

Скопје

Online Entry Closed

CAC&CACIB

12-13.10.2024

КД Лотус Ројал

Скопје


Online Entry Closed

2xCAC

26-27.10.2024

КД Фамилијарис

Радовиш

Online Entry Closed

CAC

09.11.2024

КД Астрион Канин

Струмица

Online Entry Closed

Скопје ‘’Skopje Winner” CAC & 3xCACIB

06-08.12.2024

Кинолошки Сојуз на РМ

Скопје

Online Entry Closed

Сите дополнителни информации во врска со календарот на изложби за 2024 ќе бидат објавени на сајтот.

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com