Shows

Кинолошки манифестации во Р.Македонија во 2022ра година

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија ги известува сите излагачи кои имаат пријавено кучиња за престојните изложби:

Доколку кучето ви е пријавено на изложбата и е впишано во каталогот сте должни да го платите целиот износ на пријавата за кучето и во случај кучето да не присуствува на изложбата.

Доколку уплатата за пријавата не ја извршите во рок од 10 дена по одржувањето на изложбата, Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е должен да ја извести Светската Кинолошка Федерација – FCI. Известувањето на FCI, повлекува забрана за излагање на кучиња од сопствениците кои ги немаат подмирено своите трошоци.

Оваа објава се однесува за пријавување на кучиња на секоја изложба во календарската 2021 година.

Вид на изложба

Дата на одржување

Место на одржување

Пријава / Entry

2xCAC & 2xCACIB

12-13.02.2022

Кинолошки Сојуз на РМ

Скопје

Pending

CACT

26.02-04.03.2022

КД Балканец

Pending

2xCACIB

26-27.03.2022

КД Битола

Pending

2xCACIB + CAC

09-10.04.2022

КД Прилеп

Pending

Специјализирана изложба

30.04.2022

МКЛК

Pending

CAC

30.04.2022

КД Лотус Ројал

Скопје

Pending

2xCAC

07-08.05.2022

КД Балканец

Свети Николе

Pending

CAC & 3xCACIB

21-22-23.05.2022

Кинолошки Сојуз на РМ

Скопје

Pending

Ревијална изложба

29.05.2022

КД Бистра

Скопје

Pending

2xCACIB

04-05.06.2022

КД Кожуф

Гевгелија

Pending

2xCACIB

09-10.07.2022

КД 7 Септември

Кавадарци

Pending

2xCACIB & CAC

06-07.08.2022

КД Скардус

Маврово

Pending

2xCACIB Ohrid Pearls

25-26-27-28.08.2022

Кинолошки Сојуз на РМ

Охрид

Pending

CAC

04.09.2022

КД Балтепе

Гостивар

Pending

2xCAC

17-18.09.2022

КД Кинолог

Куманово

Pending

Ревијална изложба & Спец. изложба за Германски шпиц

25.09.2022

КД Поларис

Скопје

Pending

Скопје ‘’Bellevue All-Star”

2xCAC & 2xCACIB

07-08.10.2022

Кинолошки Сојуз на РМ

Скопје

Pending

2xCAC

29.10.2022

30.10.2022

КД Фамилијарис

Радовиш

Pending

Меморијална изложба ‘’ Владимир Крстевски’’ Спец. Изложба за Шарпланинец

13.11.2022

KД Тумбак

Pending

Скопје ‘’Skopje Winner”

2xCAC & 2xCACIB

03-04.12.2022

Кинолошки Сојуз на РМ

Скопје

Pending

Сите дополнителни информации во врска со календарот на изложби за 2021 ќе бидат објавени на сајтот.

Contact

Str.Kosta Shahov str. No. 6-1/1
P.o.Box 728 1000 Skopje
Phone: 02/3085 860 Fax: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com