Актуелно

Септемвриски изложби

* На ден 14.09.2013 год. (сабота) Кинолошкото друштво “Ав-Ав” – Кичево ќе организира ревијална изложба на сите раси на кучиња. Изложбата ќе се одржи на терените од Правен факултет – Кичево (старо Дом на Арм). Покровител на изложбата е Кинилошко друштво “Ав-Ав” – Кичево, а со голем број спонзори се обезбедени голем број на награди. Генерален спонзор на излозбата DOG FOOD – BRIT, Купи миленик  и KSM - Кинолошки сојуз на Македонија.

Информации: http://kdkicevo.com/

 

*Изложбата ЦАЦ Велес 2013 ќе се одржи на 21. септемви во 09:00 часот на помошен фудбалски терен во градскиот парк Велес. Следи богат фонд на пехари, награди и живи дарови. Ве очекуиваме на добро дружење. Да поминеме заедно едно добро викенд претпладне.

Информации: kd.velkanis@gmail.com

 

Македонски Ротвајлер Клуб и Кинолошкиот Сојуз на Македонија огранизира 3та Меѓународна изложба на расата Ротвајлер на 22.09.2013 година. Судија: Фернандо Лyкас Мартинс – Франција ( Португалија ). Место на одржување: Општина Аеродром / Парк со Авион. Почеток: 10,00 часот

Официјалени Спонзори: Храна за Кучиња – БРИТ и Списание – Total Rottweiler Magazine

Информации: MACEDONIAN ROTTWEILER CLUB

 

*На 28.09.2013 и 29.09.2013 година, Македонскиот клуб за германски овчари организира;

КЕРУНГ И ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА ГЕРМАНСКИ ОВЧАРИ’’MAK SIEGER – 2013’’

Изложбата ќе се одржи на стадионот на АРМ, во градскиот парк во Скопје, со почеток во 9:30 часот. Судија на изложбата ќе биде врвниот кинолошки SV судија и одгледувач од Р.Германија,Г.дин HANS-PETER RIEKER – сопственик на одгледувачницата -  von BAD BOLL.

Информации: http://www.mkgo.com.mk/

 

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com