Archive for јуни 2020

Одлука за вонредно оценување

Ве известуваме дека согласно Одлуката на ИО, со која од 01.09.2019 година се воведени нови листи за вонредно оценување, со што старите вонредни оценувања повеќе не важат, КСМ со цел да им излезе во пресрет на сите сопственици на кучиња кои имаат стари вонредни оценски листи и […]

повеќе...

Одлука за задолжително мерење на кучиња од расата Германски шпиц и Пудла

Почитувани, СС при КСМ донесе Одлука за задолжително мерење на кучиња од расата Германски шпиц – 5 ФЦИ група и Пудла – 9 ФЦИ група, како на вонредни оценувања, така и на организирани изложби. Најголем број од експорт родовниците од повеќето држави, а пред се од КС […]

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com

 

Кинолошкиот сојуз на Р. Македонија активно се вклучува во борбата против Covid 19 и за таа цел одобрува донација, доброволна и безусловна помош во форма на финансиски средства, во износ од 1.000.000 ден (еден милион денари),  за потребите на ЈЗУ УКлиника за инфективни болести и фебрилни состојби.

Со оваа Одлука се подржуваат иницијативите за справување со пандемијата на коронавирусот и за таа цел КСМ дава свој мал допринос во глобалната битка.

Covid-19