Објави

Tрето светско првенство за Шарпланинец

Стручниот совет на КСМ, по подолго извршени консултации  со бројни членови, активисти и љубители на Шарпланинецот, донесе одлука, третото светско првенство за Шарпланинецот да се одржи во организација на КСМ на 25.11.2017 во Скопје.

повеќе...

Специјализирани изложби

Специјализирана изложба за поедини раси (групи), можат да прават само расови клубови и КСМ.

повеќе...

3 -та Светска изложба за расата Шарпланинец

3 -та Светска изложба за расата Шарпланинец

Почитувани ве покануваме на  3-тата Светска изложба за расата Шарпланинец која ќе се одржи на 25.11.2017 на прекрасните терени во хотел Белви во организација на Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија и работното тело при КСМ за заштита и унапредување на расата Шарпланинец .На оваа престижна изложба  на […]

повеќе...

1 – 6 Септември 2017 6хCACIB – Асеновград

1 – 6 Септември 2017 6хCACIB – Асеновград Бугарската Републичка Кинолошка Федерација ве поканува на  6 Интернационални изложби – CACIB во Асеновград

повеќе...

CACIB Маврово 08 – 09.09.2017

CACIB Маврово 08 – 09.09.2017
повеќе...

Соопштение – Непожелна личност во македонската кинологија

Почитувани, Ве известуваме дека Милан Галиќ од Србија е непожелна личност или persona non grata во македонската кинологија. Со почит, Сашо Пешев Претседател на КСМ

повеќе...

Важно соопштение

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија се оградува и не ги поддржува кинолошките настани кои ќе бидат организирани од господинот Милан Галиќ од Србија, на територија на Република Македонија. Овие настани не се поддржани од стручните тела при Кинолошкиот сојуз на Република Македонија, а со што се доведува […]

повеќе...

2xCACIB Пролетни изложби во Скопје

2xCACIB Пролетни изложби во Скопје

 

повеќе...

Советување за расата Шарпланинец

СОВЕТУВАЊЕ ЗА РАСА ШАРПЛАНИНЕЦ - 11 Март 2017 година, Скопје Кинолошкиот сојуз на Р.Македонија на ден 11.03.2017 година (сабота) организира СОВЕТУВАЊЕ ЗА ШАРПЛАНИНЕЦ. Советувањето ќе се одржи во салата Национал во хотелот Белви во Скопје со почеток во 17 и 30 часот. Овој стручен собир ќе се одржи […]

повеќе...

Испит за кинолошки судии

До Кандидати за полагање на испит за судии / приправници Почитувани, Стручниот совет Ве известува дека испитот за кинолошки судии и приправници е ќе се одржи на 9 Март 2017 год (четврток) со почеток во 10 часот и 30 минути во просториите на Кинолошки сојуз на Македонија. […]

повеќе...

Контакт

ул. Коста Шахов бр.6-1/1
Поштенски фах 728 1000 Скопје
Телефон: 02/3085 860 Факс: 02/3085 860
e-mail: karmkd@gmail.com